Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Mitä on tämä EU:n "liberaali demokratia"?

  • Toivottavasti tulevaisuudessa memet eivät EU:ssa näytä tältä.
    Toivottavasti tulevaisuudessa memet eivät EU:ssa näytä tältä.
  • Eu:n Todellinen luonne puskee läpi kun vähän päältä raaputtaa kiiltokuvaa.
    Eu:n Todellinen luonne puskee läpi kun vähän päältä raaputtaa kiiltokuvaa.
  • Ehkäpä se todellinen syy miksi tekijänoikeuksista ollaan niin huolissaan.
    Ehkäpä se todellinen syy miksi tekijänoikeuksista ollaan niin huolissaan.

Arvopohjasta on tullut kyllä täysin ansaitusti pelkkä iso vitsi.

Yle uutisoi keskiviikkona 12.9, että EU äänestää kurinpitomenettelystä Unkaria vastaan. Unkaria syytetään Euroopan Unionin perusarvojen kuten demokratian laiminlyönnistä. Yle valheellisesti väitti uutislähetyksessä, että kaikki MEPIT kannattavat kurinpitotoimia Unkaria vastaan vaikka ainakaan Meppi Jussi Halla-aho ei kannattanut kurinpitotoimia. Yle myöhemmin oikaisi väitteen.

Jussi kokee, että tässä ei ole kyse mistään perusarvojen laiminlyönnistä. Kyse on siitä, että Unkaria halutaan rangaista heidän harjoittamastaan tiukasta maahanmuutto politiikasta.*1 Unkaria ikään kuin halutaan rangaista siitä, että he laittavat oman kansan ensin. Itse pysähdyin kuitenkin miettimään: Onko EU:lla varaa syyttää yhtään ketään epädemokraattisuudesta?

Miten EU toimii?

Euroopan neuvosto*2 tekee lakisäädännön EU:ssa. Mepit eli kansan valitsemat EU päättäjät saavat vain äänestää lakialoitteesta joko puolesta tai vastaan.

Kuten kaikki joskus lakiin tutustuneet tietävät; niin lakiasiakirjat on monesti satoja sivuja pitkiä. Ne ovat usein täynnä teknisiä nippelitietoja.

On lähes mahdotonta, että meppi ymmärtää kaikkea lukemaansa. Tästä syystä he palkkaavat ammattilaisia tulkitsemaan lakia. Ammattilaiset antavat suosituksensa päätökseen. Tämä perustuu yleensä suosioon eli miten valtaväestö tulee reagoimaan päätökseen. Yleensä keskivertomeppi ei siis välttämättä edes ymmärrä mistä hän on äänestämässä.

Meppi saa myös palkkabonuksen, jos hän äänestää 50% tai enempään päivän päätöksistä. Tämä on mm. johtanut siihen, että eräs romanialainen nationalisti äänesti kaikkeen ”kyllä”, koska hän halusi säästää apulaisten palkoissa. Samalla hän tietenkin keräsi kaikki bonukset kotiin.*3

Mikäli jokin laki ei mene läpi se lähetetään takaisin Euroopan neuvostoon muokattavaksi. Euroopan neuvostossa lakia muokataan vähän ja sitten siitä äänestetään uudestaan. Jos laki ei vieläkään mene läpi niin se lähetetään Euroopan neuvostoon valmisteltavaksi ja siitä äänestetään uudestaan. Tätä rumbaa toistetaan niin kauan, että haluttu laki saadaan läpi. Kun laki on vihdoin saatu, läpi siitä ei äänestetä enää koskaan.

Tämä ei ole mitään demokratiaa! Tämä ei ole oikein!


Juuri läpi mennyt kiistelty EU:n tekijänoikeusdirektiivi*3 meni läpi vasta toisella äänestyskierroksella. Ilmeisesti EU:n puolelta siihenkin oli varauduttu, että laki ei menisi läpi, sillä näin läpi mentyäänkin se palautuu vielä muokattavaksi ennen toimeenpanoa. Tässä on siis vielä sekin ongelma, etteivät lain puolesta äänestäneet mepit edes vielä tiedä, mikä lain lopullinen muoto tulee olemaan. On tällä hetkellä täysin arvailujen varassa, maksaako esimerkiksi kohutun linkkiveron sosiaalisen median loppukäyttäjä, Google vai Facebook. Tuleeko tämä vaikuttamaan niin, että sosiaaliseen mediaan ei enää pysty EU:sta kaikenlaisia linkkejä lisäämään vai miten?

Yksi lain lopputulos kuitenkin on, että linkkien käyttö viitteinä esim. tässä kirjoituksessa tulee tulevaisuudessa EU:n sisällä vaikeutumaan. Lisäksi kun teen videoblogia, jossa käymme läpi uutiskommentaaria, en jatkossa välttämättä saa enää näyttää lähteitä ruudussa. Teidän rakkaat lukijat täytyy tulevaisuudessa vain uskoa mitä minä ja muut kansalaisjournalistit teille kerromme, kun meidän kykyä käyttää lähteitä ja harjoittaa kansalaisjournalismia tällä tavalla rajoitetaan. Yleä ja muuta EU-myönteistä mediaa nämä muutokset eivät tule haittaamaan. Hyvä puoli tässäkin lienee se, ettei Ylen enää jatkossa tarvitse vaivautua korjailemaan valheitaan kun kilpailevat mielipiteet on tehty hankalimmiksi.

Tätäkö on ne paljon hehkutetut EU:nperusarvot kuten demokratia ovat? Unkaria mahdollisesti rangaistaan siitä, että sen maan valtapoliitikot ajavat rohkeasti oman maansa etua. Kai Mykkäsenkin pitäisi lopettaa ne Irakin passidelegaatiopelleilyt*5 ja ottaa Orbanista rohkeasti mallia. 

EU:ssa toisinajattelijoiden ilmaisunvapautta koetetaan rajoittaa muka tekijänoikeuksiin vedoten, vaikka Ylekin vain hyötyy niistä klikkauksista, mitä saavat kun porukka kuumeisesti käy tykittelyni lähteitä läpi.

Meemitkin viedään!


Ei näin. Kasallismielisyys ja populismi on nousussa ympäri Eurooppaa ja syyt tähän ovat päivänselvät. Unkaria syytetään siitä, että se on korruptoitunut maa. Miksei tätä seikkaa otettu huomioon silloin kun se päästettiin EU:hun? Kyseessä on vanha itä-blokin maa. Totta kai se on korruptoitunut, mutta varmasti pikkuhiljaa menossa parempaan suuntaan kuitenkin. Kreikkakin on tosi korruptoitunut maa, mitä sitten? EU tulee pelaamaan yhä likaisempaa peliä, koska gobalistit kuten Juncker tietävät, että he ovat hitaasti mutta varmasti häviämässä tämän kamppailun.

Kansallisvaltiot on se paras juttu. Totalitarismi se kaikkein paskin. Kuitenkin näistä sinun kansalaisena on valittava. Valitse viisaasti. Demokratiaan kuuluu, että kyllä kansa tietää parhaiten!Lähteet:

Lähde: 1:  Jussi Halla-ahon pitämä puheenvuoro täysistuntodebaatista:
"Mr President,

There are problems in Hungary, when it comes to questions like corruption, the situation of national minorities and so on. Many of those problems are inherited from the communist period, and they are in no way unique to Hungary. These shortcomings are not the reason why Hungary has become the prime target of the Commission and the Parliament.

The real sin of the Hungarian government is that it wants to protect the country from damaging mass-immigration from the Third World. The Hungarian government, and the majority of the Hungarian nation, do not wish to repeat the catastrophic mistakes we have made in Western Europe. I very much sympathize and support that position.

Unfortunately, liberal immigration policies and multiculturalism have become THE European value in this house. Almost anything else can be forgiven, but not questioning that value. This is why we are having this debate."

Lähde: 2: Euroopan neuvosto (EN) (Council of Europe, Conseil de l'Europe). Hallitusten välinen poliittinen järjestö, johon kuuluu 47 eurooppalaista maata. EN toimii Strasbourgissa, Ranskassa ja se on eri järjestö kuin Euroopan unioni (EU). Eurooppa-neuvosto (European Council, Conseil européen).

Lähde 3: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/the-yes-man-romanian-mep-who-has-not-voted-against-anything-in-previous-541-motions-is-accused-of-8899083.html
 

Lähde 4: https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005824483.html

 

Lähde 5: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005824910.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Unkari oli oikeaan suuntaan menossa, mutta takapakkia on tullut 2010 jälkeen rutkasti. Tuossa lyhykäisyydessään mikä kaikki tuolla on vinksallaan.

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/2...

YLEltä lukemissani jutuissa kyllä mainittiin, että EPP:n europarlamentaarikot äänestävät Unkaria vastaan. Sitä tarina ei kertonut, että oliko vika teleprompterissa vai missä, kun noin "suuren" erheen tekivät Aamu-TV:ssä.

Ilkka Huotari

"Tuossa lyhykäisyydessään mikä kaikki tuolla on vinksallaan."

Paitsi, että ei ollut. Konkreettisia, tarkkoja faktoja, mihin kritiikki perustuu, ei ollut ollenkaan.

Toni Randla

Krtitiikki sekä EU:n että demokratian tiimoilta on kaiketi oikea ja perusteltu, harrastan itsekin sitä jatkuvasti, mutta Unkarin kohdalla on kritiikki EU:n puolelta täysin oikeutettu eikä johdu lainkaan heidän maahanmuuttopolitiikasta, vaan demokraattisen valtion rakenteiden polkemisesta. Unkarissa on vanhan hyvän lommunistisen tapaan koko yhteiskunnallinen ja poliittinen toiminta lakien toimesta alistettu Fidesz-puolueelle ja opposition toimintamadollisuudet eivät ole yhtä paremmat kuin Putinin Venäjällä. Sen lisäksi suhtautuminen Euroopan Uniooniin on sellainen, että sen pitäisi olla jäsenvaltioiden rahoittaja eikä vaatia yhteisön etujen asettamista kansallisten eteen. Maahanmuuttopolitiikkaa Unkari käyttää ihan eri asioiden eteen EU:ssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on sellainen yksinkertainen juttu, että jos haluat olla samassa yhteisössä kavereittesi kanssa, niin sun on noudatettava yhteisiä sääntöjä.

Jollet noudata, niin ainahan voi lähteä pois, niinkuin brititkin tekevät.

Ei taida vaan Orbania innostaa tuo lähteminen, jäisi miljoonat saamatta EU:lta, ja joutuisi pärjäämään omillaan.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Orban on varmaan katsellut brexitiä ja EU:n kostotoimia eroavan jäsenmaan rankaisemiseksi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No miksi EU ei noudat sääntöään. Sen mukaan 2/3 täytyy kannattaa. Se olisi ollut 462 ääntä puolesta.

Nyt ääniä puolesta oli 448

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Neuvostoliiton ja EU:n vertaaminen toisiinsa samanlaisina järjestelminä on sairasta. Sen minkä Neuvostoliitto otti ja piti väkivallalla, siinä Eu on jopa pidätellyt aikoinaan Puolaa ja Unkaria EU:n jäsenyyden saamiseksi. Liian lepsusti toki.

Ja mikä estää Puolaa ja Unkaria esittämästä eroanomuksensa EU:sta? Tankit ja hävittäjät eivät hyökkää Puolaan ja Unkariin. Ehkä olennainen asia on ja ovat tukieurot. Mieli on Venäjällä, mutta kädet EU:N taskussa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

EU:ssa ja NL:ssä on tiettyä samankaltaisuutta kyllä.
Holtiton ja lain yläpuolella oleva (elitistinen ?) keskusjohto esimerkiksi.
Juncker on vieläpä peilikuva Jeltsinille, örisee kännissä mitä milloinkin vailla mitään vastuuta.

Aivan totta että unioni ei käytä väkivaltaa vaikka jos Junckeriltä kysyttäisiin niin tähän tarvittaisiin optio.
Häneen uhkailunsa brittejä kohtaan on ilmeisesti jäänyt sinulta huomaamatta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja mikä estää Puolaa ja Unkaria esittämästä eroanomuksensa EU:sta?"

Ei mikään muu kuin EU uhkaa lopettaa kaiken kaupankäynnin näistä maista ja ajaa nämä eristyksiin joka olisi pahempi kuin briteillä. EU on selkeästi osoittanut brexitissä että se voi estää kaikkia jäsenmaitansa käymästä kauppaa eroavien maiden kanssa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mikä siinä on huonoa, jos tullit tulevat voimaan eroavan maan kanssa?. Idolisi Trump juurikin harrastaa tätä politiikkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU ei ole kuin Neuvostoliitto, EU ei käytä tankkeja vaan näännytystä, kiristystä, valehtelua ja propagandaa pitääkseen totalitaarista kuria Euroopassa. Yhteisvelkavaluutta oli yksi keino velkaannuttaa EU-maat kiristettäväksi liittovaltion alaisuuteen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos Neuvostoliitto olisi ollut kuin EU, niin Talvisodan sijasta Neuvostoliitto olisi laittanut tulleja suomalaisille tuotteille, kun emme suostuneet Stalinin vaatimuksiin :D

EU:n vertaaminen Neuvostoliittoon on typerintä, mitä kuvitella saattaa ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Et kai Näränen niin typerä ole että kuvittelet että silloisessa maailmassa Neuvostoliitto olisi edes yrittänyt pakottaa Suomea kauppasotaan kuten EU yrittää nyt briteille ja takuuvarmasti Puolalle ja Unkarille jos yrittävät irtautua EU:n diktatuurista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen henkeen ja vereen liberaali demokratian kannattaja, mutta nykyään liberaalit arvot eivät ole liberaaleja, vaan sosialismia ja oikeastaan sosialistista diktatuuria.

Mitä on demokratia?. Demokratia on eri ryhmien ajamien asioiden viemistä yhteiskunnissa yhteiseen pöytään, jossa ryhmät neuvottelevat tavoitteistaan ja siitä syntyvästä tuloksesta muodostuu eri ryhmien välinen komprsomissi. Periaatteessa Demokratia toimii näin, mutta länsikulttuurissa ei enään toimita näin vaan blokataan.

"Aina kun huomaat olevasi enemmistön puolella, on aika pysähtyä ajattelemaan."
- Mark Twain -

Risto Koivula

Palautettakoon mieleen, mistä EU uhkaa kurinpitomenettelyllä:

Unkarille yritetään pakkottaa ulkopuolelta valion legitimoitavaksi ulkoa myös rahoitettu ja tuloksiltaan "valvottu" eli päätetty GEORGE SOROS -"tiedeyliopisto", jollaista hallitus EI HALUA eikä suostu ottamaan vastaan!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/unkari...

perjantai, 16. kesäkuu 2017

UNKARIN PÄÄMINISTERI VIKTOR ORBAN ON OIKEASSA: HALLITUKSILLA ON OIKEUS - JA VELVOLLISUUSKIN - KIELTÄÄ HAISTAPASKANTIEDE"YLIOPISTOT"!

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/un...

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (26. huhtikuu 2017, 23:30)

Näin on, vaikka jotkut "kollega"-yliopistot, joukossa "oikeitakin", maailmalta protestoisivat.

Hallitukset myöntävät - tai on myöntämättä - tiedeyliopiston statuksen.

Näin on niin kauan kuin YK:n tieteellisesti hallinnoimaa,tieteellisin periaattein toimivaa Maailman Tiedeakatemiaa, jolla tuollaiset ongelmat voitaisiin konsultoida "ylöspäin", ei ole olemassa.

Tämä johtuu siitä, että tied ON MYÖS OIKEUSLÄHDE: tiede vaikuttaa tieteellisillä todistuksillaan siihen, mikä teknologia, hoito, tuomio ja ON LAILLISTA JA MIKÄ EI.

Lainsäädäntövaltaa EI SAA LUOVUTTAA YKSITYISHENKILÖILLE TAI YKSITYISILLE YRITYKSILLE.

Juuri sitä kuitenkin "yksityiset, mm. säätiö-yliopistot" tarkoittavat!

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3489264/EU+otti+e...

TURUN SANOMAT

Keskiviikko 26.4.2017

EU otti ensiaskeleen kohti oikeustoimia Unkaria vastaan

Pääministeri Orban puolusti linjaansa ja syytti EU:ta ennakkoluuloista

Niilo Simojoki, Anniina Luotonen

Euroopan komission ja Unkarin kiistelyssä siirryttiin keskiviikkona askel vakavampaan suuntaan.

Komissio kertoi antaneensa Unkarille virallisen ilmoituksen rikkomusmenettelyn aloittamises- ta. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata ilmoitukseen,minkä jälkeen EU päättää jatkotoimista.

Rikkomusmenettelyn aloittamisen taustalla on Unkarin lakiuudistus, joka on EU:n mukaan johtamassa Keski-Euroopan yliopiston (CEU) sulkemiseen Budapestissa. Yliopiston on perustanut unkarilais-amerikkalainen suursijoittaja George Soros. EU- komission mukaan uusi laki rikkoo sisämarkkinoiden periaatteita.

Jos Unkarin vastaus ei tyydytä, kiista on mahdollista viedä EU:n tuomioistuimeen, joka voi määrätä jäsenvaltiolle rangaistuksia.

Kiistaa tuuletettiin Euroopan parlamentissa, missä Unkarin pääministeri Viktor Orban syytti Sorosia "hyökkäämisestä Unkaria vastaan".

Samalla hän ihmetteli, miksi "miljoonien eurooppalaisten elämän" keinottelullaan tuhonnutta Sorosia pidetään EU:ssa niin suuressa arvossa. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on määrä tavata Soros torstaina.

Orbanin mukaan uusi korkeakoululaki koskee yhtä lailla useita muita yliopistoja. Hän piti absurdeina syytteitä yhä toimivan CEU-yliopiston sulkemisesta.

– Aivan kuin jotain syytettäisiin murhasta samalla kun väitetty uhri on vielä elossa, Orban sanoi.

Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans kuvasi CEU-yliopistoa kruununjalokiveksi kommunismin jälkeisessä Euroopassa. Uhka opinahjon sulkemisesta on synnyttänyt laajoja mielenosoituksia Unkarissa.

Akateemisen vapauden lisäksi EU:ta ovat huolestuttaneet Unkarissa pyrkimykset rajoittaa kansalaisjärjestöjen ja median toimintaa.

Unkari julkisti viime kuussa kansalaiskyselyn, jossa hallitus tiedustelee unkarilaisilta, miten toimia, kun EU uhkaa maan itsenäisyyttä. Stop Bryssel -kyselyn kuusi aihepii-riä liittyvät muun muassa laittomaan maahanmuuttoon ja oikeuteen tehdä omia päätöksiä verotuksesta.

Timmermans kävi parlamentissa läpi komission vastausta, jossa Unkarin kansalaisilleen tarjo- amia käsityksiä EU:sta kumotaan yksi toisensa jälkeen. Hän muun muassa totesi, ettei EU ole pakottamassa Unkaria päästämään maahan laittomasti tulleita siirtolaisia, vaan pyytää sitä vastaanottamaan hyvin rajallisen määrä rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta.

– Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin, mutta ei omiin tosiasioihin. Toivon Unkarin hallituksen ottavan tämän huomioon, Timmermans sanoi.

Orban vakuutti Unkarin olevan Euroopan unionin ylpeä jäsen ja kannattavan vuoropuhelua. Komissiota hän kehotti luopumaan ennakkoluuloista Unkarin suhteen. "

Toimituksen poiminnat