Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Heinämäki-gate, Kulttuurinen Appropriaatio ja Kulttuurimarxismi

  • Kulttuurimarxismi leviää lastenohjelmiin.
    Kulttuurimarxismi leviää lastenohjelmiin.
  • Nämä eivät ole rasistisia stereotypioita, mutta maahanmuuttaja joka käy töissä on!
    Nämä eivät ole rasistisia stereotypioita, mutta maahanmuuttaja joka käy töissä on!
  • Soija voi tehdä tepposet!
    Soija voi tehdä tepposet!

Vastine juttuun: https://ammat.fi/2018/04/29/herra-heinamaki-ja-kivinen-tie-tasavertaisuu...

Herra Heinämäki-lastenohjelma on hyllytetty ja poistettu Yle areenasta rasistisena. Yle päätti toimia näin, kun yksi saamelaisaktiivi Petra Laiti ( https://twitter.com/petralaiti?lang=fi ) ja kourallinen ammattiloukkaantuja kätyreitään nostivat asian twitterissä esiin.

Petri Laiti itse eräässä twiitissään viittaa siihen, että Heinämäen tekijät ovat kerjänneet verta nenästään myöntäessään Punanata intiaanihahmon ongelmalliseksi.*1
 

Käsittääkseni Petra Laiti viittaa joko Heinämäen tekijöiden tekemään Facebook videoon missä he nostavat kissan pöydälle.*2 Tekijät viittaavat myös hahmon ongelmallisuuteen Ilta-sanomien jutussa.*3
 

Taannoin Simpsonien Apu ääninäyttelijä Hank Azaria sortui samaan virheeseen kun häntä haastateltiin The Late Show with Stephen Colbertissa*4 Toisin kuin Heinimäki sarjan tekijät. Hank vaikuttaa ihan siltä, että hän saattaa olla iloinenkin jos tulee saamaan lähitulevaisuudessa kenkää Simpsoneista. Ainakin tällaisilla julkisilla kannanotoilla vihteentekijät tekevät ulos savustamisestaan loukkaantujille helppoa.

 

Ongelma on, että he vaikeuttavat samalla kaikkea viihteen ja komedian tekoa. Jos yhdelle vähemmistölle annetaan oikeus, ettei heitä saa esittää televisiossa tai heistä ei saa vitsailla. Ei ole mitään loogista syytä mikseivät kaikki vähemmistöt vaatisi samaa oikeutta ennen pitkään.

 

Kannattaisi myös kiinnittää huomiota siihen vasemmistolaisen identiteettipolitiikan negatiiviseen puoleen, että näyttäisi pahasti siltä, että vain valkoisia pyydetään astumaan sivuun työpaikoiltaan tähän ideaan vedoten. Haluatteko oikeasti elää maailmassa missä valkoinen heteromies saa kirjoittaa vain valkoisia heteromies hahmoja. Eihän valkoinen heteromies voi intiimisti tuntea muuta kuin oman identiteettinsä.

Tämä käsitteen valtaväestöä vastaan aseistaminen johtuu uskoakseni puhtaasti siitä, että monet näistä loukkaantujista uskovat akateemiseen rasismin määritelmään. Tämän määritelmän mukaan valkoisia kohtaan ei voi olla rasistinen.

 

Jos koet tämän yhteiskunta kehityksen vaaralliseksi tai edes vain hemmetin pöljäksi niin kannatta ehdottomasti tukea Heinämäki ohjelmaa kirjoittamalla adressi.*5 Adressissa on muuten tätä kirjoittaessa jo lähemmäs 3000 nimeä. 3000 on sama määrä kun saamea puhuvia on koko suomessa. Joko sarjalla on 3000 aktiivista fania tai vaikka porukka ei osaisikaan asiaa tällä tavalla artikuloida niin he kokevat, että jotain mätää tässä hommassa on. Mätää on mielestäni myös siinä miten nopeasti Yle tähän reagoi.

 

Simpsonien tapauksessa kaikki hahmot ovat jotain stereotyyppejä, eikä Apu ole edes ainoa rodullinen stereotypia. Onko siis ihme, ettei kohua ole nostettu stereotyyppisestä italialaisesta tai skottilaisesta hahmosta. He ovat varmasti vähintään yhtä loukkaavia kuin perheettään rakastava ja kovasti töitä tekevä Apu.


Tässä alkuperäisessä ämmien-blogin jutussa puhutaan tasavertaisuudesta. (yleensä puhutaan yhdenvertaisuudesta) Yhdenvertaisuus on laaja käsite. Perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaiset lain edessä. Kaikilla ihmisillä tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet kouluttautua, tehdä töitä ja saada erilaisia palveluja. Henkilöön liittyvät tekijät eivät saa vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja.
Henkilöön liittyvät syyt on lueteltu yhdenvertaisuuslaissa: ikä, etninen tai kansallinen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, terveydentila, vammaisuus, sukupuolinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy. Erilainen kohtelu on kiellettyä, mutta mitään ylimääräisiä etuja eivät näihin ryhmiin kuuluvat voi vaatia.

 

Näin ollen edes Suomen perustuslain hengen mukaan vähemmistöillä ei pitäisi olla tällaista erityissokeutta loukkaantua ja vaatia, ettei heitä voida huumorin keinoin esittää julkisesti. Joko kaikista pitää voida vitsailla tai ei kestään. Huumori nimenomaan normalisoi marginalisoituja ryhmiä osaksi yhteiskuntaa. Pitää myös muistaa, että kaikesta voi aina loukkaantua.

 

Tämä kulttuurien omiminen on tärkeä osa äärivasemmiston agendaa tasapäistää kaikki. Jostain syystä tasapäistämien on aloitettu etnisistä ja sukupuoli perusteista mutta huomattavaa on, että merkittävä osa näitä radikaaleja ideoita kannattavista ääriajattelijoista on myös ekonomisesti sosialisteja tai jopa kommunisteja. Harmillista on, että tämä alun perin pelkästään äärivasemmiston ajama typerä idea on nykyään uinut valtavirtaan.

 

Mieleeni tulee yksi lyhyt tarina, joka aikoinaan pysäytti miettimään tätä nykyistä yhteiskunta kehitystä: A Short Story By Kurt Vonnegut (Harrison Bergeron) *6


Tarina alkaa sanoilla vuosi oli 2081 ja kaikki olivat viimein tasa-arvoisia...

Jos jostain syystä päättäisimmekin yhteiskuntana lähteä tälle lopputulemien tasa-arvon linjalle. Miksi äärivasemmisto saisi päättä, että tasa-arvottaminen tapahtuu ensisijaisesti sukupuolen ja etnisyyden suhteen? Nämä ovat loppujen lopuksi merkityksettömiä asioita, jotka eivät tee kenestäkään vähemmän tai enemmän arvokasta. Verrataanpa sukupuolta ja etnisyyttä vaikkapa älykkyysosamäärään ja kauneuteen. Huomaamme hyvin pian, että nämä ovat paljon enemmän eriarvoistavia tekijöitä yhteiskunnassamme.

Tere Sammallahti pääsee jälleen kerran asian ytimeen: Miksi hyväksymme identiteettipolitiikan tietylle osalle väestöä, mutta emme toisille? Pitäisikö vain yhteisesti päättää, että identiteettipolitiikka on pelleille!

https://twitter.com/TereSammallah…/status/990539879242194944

Loppuun vielä linkki podcastiimme Misandria FM missä käsittelimme Heinimäki-gatea taannoin:
https://youtu.be/ePeG3w7RYCU?t=33m20s

---

Lähteet:

1* Petra Laiti viittaa, että tekijät ovat nähneet hahmon ongelmalliseksi:

https://twitter.com/PetraLaiti/status/990566471511232512


 

2* Heinämäki nostaa kissan pöydälle:

https://www.facebook.com/latoorkesteri/videos/2006128746373910/


 

3* Heinämäki myöntää Ilta-sanomissa, että hahmo on koettu ongelmalliseksi myös tekijöiden parisssa:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005660481.html


 

4* The Late Show With Stephen Colbert haastattelu Hank Azzari clip:
https://mobile.twitter.com/colbertlateshow/status/988991809723318272/vid...

5* Heinämäki Addressi Käy kirjoittamassa:

https://www.adressit.com/ylen_peruttava_paatos_suositun_herra_heinamaen_lato-orkesteri_poisvetamisesta#form

6* A Short Story By Kurt Vonnegut (Harrison Bergeron) Read by Jordan Peterson:

https://
 

30.4.2018 Väinö Hirvelä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En kuulu Pikku Kakkosen kohdeyleisöön, joten minun on ehkä siksi vaikea tajuta ongelman koko laajuutta. Yritän kyllä ajatella itkeviä lapsia, joilta on viety tikkari suusta ja inkkaripäähine telkkarista, mutta vaikeaa se tällaiselle keskiäkäiselle kulttuurisedälle on.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

En minäkään, mutta pari muuta taloudessa majailevaa kuuluu. Ulkopuolisen observoinnin perusteella tappiot sillä osastolla ovat minimaaliset. Rehellisyyden nimissä olen pitänyt selvänä, että Salo kavereineen on saanut ohjelman kaupattua vain siksi, että on kavereita sopivilla paikoilla lapioimassa YLE-veroja.

Vaan kun se ei ole pointti, vaan muutaman (ilmeisesti about yhden) ammattiloukkaantujan mahdollisuus ohjailla ohjelmatarjontaa.

Joko kaikille annetaan samat oikeudet pahastua ja poistattaa itselleen epämiellyttävää sisältöä ja tehdään siinä samalla maailmasta ihan helkkarin tylsä paikka, tai sitten keskitytään ihan oikeisiin ongelmiin, ja jätetään lastenohjelmien hahmoista nillittävät ammattipöyristyjät omaan kuplaansa kitisemään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, oli niitä loukkaantujia enemmän kuin yksi. Vähän hassulta se tuntuu, mutta kyllä vielä hassumpaa on se kun joku ammattiloukkaantuja kyhää oikein adressin että vaadimme sitä ohjelmaa takaisin Pikku Kakkoseen. Kai sitä nyt ihmisillä muutakin katsottavaa on? Ja tämänkin näkee Elävässä arkistossa jos se niin rakas ohjelma on.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #11

Yksi typeryys ei yleensä oikeuta toista.

Ja kysymys ei ole vieläkään siitä, onko ihmisillä katsottavaa vai ei, vaan siitä, millainen valta pienelle loukkaantujien joukolle annetaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #15

Kuinka monen pitää loukkaantua että sen saa sinun mielestäsi ottaa huomioon? Joskus Yleä moitittiin siitä, ettei se ota katsojien mielipiteitä huomioon. Nyt kun se ottaa, moititaan siitäkin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

No jos ryhmän koko on jonkinlainen mittari, niin onko sinusta sama oikeus kaikilla?

Millaista mahtaisi olla ohjelmatarjonta, kun vaikkapa Aito Avioliitto -poppoo ja muut homofoobikot, tai vaikka Suomi Ensin -porukka saisivat omat rajoituksensa läpi?

Tervetuloa vitivalkoinen ja heteronormatiivinen, ydinperhekeskeinen ohjelmatarjonta, koska joku saattaa pahastua jos telkkarissa vilahtaa siitä poikkeava hahmo.

Vai ovatko jotkut sinusta tasa-arvoisempia kuin toiset?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Onneksi Yleisradiolla on sentään harkintavalta, ja se näyttää käyttävän sitä paremmin kuin vaikkapa Turun Sanomat, jossa meni sukkana läpi erään "rokotekriittisen" haastattelu. Rokotteista kieltäytyminen on itsekästä ja vastuutonta. Ei muutakaan huuhaata pidä tukea. Minun puolestani AA ja SE -porukat saavat pyöriä omassa kuplassaan miten mielivät niin kauan kun eivät muita häiriköi tempauksillaan.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Oikeastaan on aika hupaisaa, että blogisti postaa tässä yhteydessä Jordan Petersonin videon, joka on näitä amerikkalaisia "incel-aktivisteja". Peterson on "Toronton autoilijan" mielestä jonkilainen guru. Siinä sitä onkin ideniteettipolitiikkaa kerrakseen.

Eteenpäin toverit!

Ilkka Huotari

Millä perusteella Jordan Peterson on "incel-aktivisti"?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Aloita vaikka tästä. Tuossa jutussa nainitaan mm. sellainen seikka, että joku incel-heppu oli ottanut Peterson -tatuoinnin. Petersonista löytyy paljon materiaalia hakusanoilla "Jordan Peterson incel".

The Guardian on yleensä aika luotettava lähde, joten miksipä ei tällä kertaa?
https://www.theguardian.com/world/2018/apr/25/raw-...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

"Their behaviour is often ridiculous – someone last week got a tattoo of Jordan Peterson’s face (he is the pop philosopher of meninism) across his entire arm. "

Tuo oli ainoa maininta Jordan Petersonista "pop philosopher of meninism", eikä mitään, mikä viittaisi incel-aktivismiin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #8

Tarkoittaako Salon logiikka kenties sitä, että jos vaikkapa joku natsi päättäisi ottaa "Ilkka Salo" -tatuoinnin, niin Salosta tulisi sillä natsiaktivisti?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #10

Mahtavaa argumentointia Solakiveltä! Natsikortti käytetty ja maalitolppia siirretty! Formaalilla logiikalla ei taas ole asian kanssa juuri mitään tekemistä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #21

Ihan totta, tuolla sinun mökellykselläsi ei ole logiikan kanssa juuri mitään tekemistä. Kunhan heittelet helkkarin huonosti perusteltuja leimakirveitä ja uhriudut kun joku kyselee päteekö sama onneton logiikka myös sinuun.

Mökellyksen sijaan voisit vaikka yrittää loogisesti perustella, miksi ihmeessä jonkun hörhön ottama tatuointi tekisi jostakusta kyseisen hörhöliikkeen aktivistin.

Siinä samalla voit toki yrittää perustella miksi tuo logiikka on jostain syystä erilainen henkilöiden a ja b (jos nyt sitten vaikka Jordan Peterson ja Ilkka Salo) kohdalla.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ehkä Toronton terroristi vain tykkäsi Petersonin ulkonäöstä, sillä hänen puheitaan hän ei kuunnellut. Pari videota on tullut katsottua ja niissä Jordan yrittää motivoida porukkaa lopettamaan itsesäälissä rypemisen ja ottamaan itseään niskasta kiinni, mihin kuuluisi olennaisesti incel-ajattelun lopetus.

Ilkka Huotari

Oliko Toronton terroristilla mitään yhteyttä Jordan Petersoniin? Mistä siis käy ilmi, että se terroristi olisi tykännyt Jordan Petersonista?

Täältä löytyi joku artikkeli, missä kerrottiin jostain Jack Petersonista, Torontosta ja incelistä: https://www.thedailybeast.com/sympathy-for-the-incel

Puhutteko nyt tästä Jack Petersonista?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #16

Tosiasiassahan tässä taisi käydä niin, että Ilkka Salo valehteli Jordan Petersonista, ja muut uskoivat nuo valheet.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #17

Ottaako Huotarilla noin koville, että Jordan Peterson on pelkkä incel-heppu, joka on inspiroinut montaa muuta incel-heppua, mm. Toronton kaaharia? Koko incel- touhua on oikeastaan aika surkuhapaisaa ja tämä koskee mm. Jordan Petersonia.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #16

Tuo Jack Peterson on heppu, joka tuli julkisuuteen omalla nimellä ja teki videon youtubeen. Sitä ennen hän oli tuohunnut 4channin ja redditin incel-ryhmissä. Jack ei ole sukua Jordanille. Jack oli saanut kuraa online incel-ryhmissä ja tästä syystä hän laati vastineen youtubeen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #20

Ei ota mikään muu koville, kuin se, että en löydä mistään mitään lähdettä sille, että Jordan Peterson olisi "incel-aktivisti".

En löytänyt lähdettä edes sille, että Jordan Peterson olisi inspiroinut Toronton terroristia.

Kerro toki niitä lähteitä?

(Pahoittelen valehteluväitettä, jos niitä lähteitä löytyy. Toistaiseksi näyttää siltä, että väite oli keksitty hatusta.)

Väinö Hirvelä

Oot tainnut juoda jotain myrkky mehua. Jordan Peterson on klassinen liberalisti eikä millään tavalla radikaali. Minäkään en voi vaikuttaa että mitkä idiootit lukee mun blogia (köh köh) niin ei ole jordanin ongelma jos sadoista tuhansista tilaajista joku on myös pöhkö. Tilastollisen todennäköisyyden mukaan pöhköjä eksyy tähänkin blogiin näköjään.

Jos oikeasti aihe kiinnostaa niin tässä käymme podcastissa läpi esim. hesarin jutun incel iskusta missä on tosi paljon asiavirheitä ja vääriä yhteyksiä.
https://www.youtube.com/watch?v=ePeG3w7RYCU&t=2355s

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Twitteristä löytyi tämä irtisanoutuminen: "Merkittävä osa saamelaisista ei pidä tämänhetkistä kulttuurinomimiskeskustelua relevanttina. Miksi #yle lähti tukemaan sitä julkisuuskuvaa, mitä jotkut somekonfliktiriippuvaiset #saamelaiset suoltavat kansastamme?" https://twitter.com/InkaMaarika

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aina on ollut toraisia naisihmisiä jotka nostavat rähinän melkein mitä tahansa ja aina on ollut mammanpoikia, jotka tätä rähinää säikähtävät. Ei heitä kumpiakaan yleensä ole laskettu mihinkään päätöksiin vaikuttamaan.

Tasapuolisuuden nimissä taytynee samaan hengenvetoon sanoa, että aina on myös ollut räyhääviä äijänkorstoja, joita onnettomat naiset ovat saaneet pelätä. Ne ovat jopa ikävämpiä tapauksia, koska tuloksena on usein ollut tragedia. Tämä tapaus taas on lähinnä farssi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Nuorena maahanmuuttajana tuli 70 luvulla katsottu pikku kakkonen ja Tom Pöysti, kait se ohjelma on tarkoitettu lapsille, vajaalla kielitaitoisilla maahanmuuttajille, saamelaisille ja muille lapsenmielisille.
Nykyään katson jo aikuisille tarkoitettu aikuisviihdeohjelmia, kanavia nykyään on kolmen sijaan noin kaksi ja puolisataa.

Inkareistä tiedän mitä aikoinaan oli John Wayne tähdittämissä elokuvissa ja Lucky Luke sarjakuvissa, niille oli höyhenillä koristettu päähine vähän samanlainen, kun on hienostonaisilla.

https://www.google.fi/search?q=pheasant+feather+fa...

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kirjoitus täyttä asiaa. Yle on se kuuluisa ylenanto, ei voi muuta sanoa. Tämä Ylen tapa omia todellisuus ja kansalaisten tarpeet on nykyään jo niin absurdia ettei sille voi muuta kuin nauraa....ei siinä mitään median käyttäjähän saa valita mitä katsoo ja kuuntelee, ero on vain siinä, että tämä homeinen teatteri tehdään jokaisen kansalaisen vero-euroin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Voisko porukka nyt päättää onko se monikulttuurisuus hyvä vai huono asia?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Hassu binäärioppositio Parkkiselta. Entäpä jos monikulttuurisuus on aivan yhdentekevä? Monen mielestä on.

Toimituksen poiminnat