Konservatiiviset trollit vastaan omahyväinen älymystö

Mitä tapahtuu kun konservatiiviset sammakkomiehet (joihin itsekkin toki lukeudun) ja ylimielinen älymystö ottaa erää poliittisella kentällä? Miksi poliittinen keskustelu on tässä ajassa niin myrkyllistä ja inhottavaa sekä kuplaantunutta?

 

Paras selitys kysymyksiin löytyy mielestäni tästä jutusta: Hyppää blogin lopussa oleviin Lähteisiin. Lähde*1

Jos et jaksa lukea englantia tai haluat vain lyhyen referaatin suomeksi sekä kirjoittajan omaa pohdintaa sekaan ujutettuna jatka toki eteenpäin tai vielä parempaa lue kummatkin!

 

Todella monet merkittävät poliittiset kommentaattorit ovat nostaneet tämän kyseisen 2004 CNN Crossfire haastattelun esimerkiksi siitä mistä nykypäivän politiikan myrkyllisyys ja kuplaantuneisuus johtuu. Katso video! Lähde*2

 

Videolla: Jon Stewart vuonna 2004 CNN Crossfire ohjelmassa, yksin nöyryyttää Tucker Carlsonia ja tämän apuria. Jon Stewart opetti, että sinun ei tarvitse puhua asioista. Ei edes välttämättä ymmärtää niistä mitään. Riittää kun moralisoit vastustajasi ja osoitat kuinka he ovat pahoja ihmisiä. Heitä väliin pari vitsiä ja jopa minä sanoisin, että hän tuntuisi pieksevän videossa muut väittelijät tunkien jauhot heidän kurkkuunsa. Tämä trendi näkyy nykypäivänäkin tosi selvästi. Se tunnetaan toiselta nimeltään hyve signaloinniksi ja on nykyvasemmiston vakio ase joka väittelyssä. Katso vaikka tämä parodia pätkä missä YLE hyve signaloi minkä kerkeää: lähde*3

Tämän kohtalokkaan päivän opetus monille oikealla oli, että tee kuten sanon älä kuten itse teen. Lopeta olemasta se nörtti väittelytiimiin johtaja jolla on kiva rusetti ja ole mieluimmin se luokan hauska klovni, joka kiusaa muita!

 

Jonathan Haidt on tutkinut moraalia ja nimenomaan liberaalien ja konservatiivien eroja. Liberaalien politiikka perustuu arvoihin kuten reiluus (fairness) ja he ovat erittäin kiinnostuneita puuttumaan jos jotakuta vahingoitetaan (harm). He haluavat auttaa heikossa asemassa olevia ja heitä kiinnostaa, että oikeus toteutuu.

 

Halussa, että oikeus toteutuu ja kiinnostuksessa auttaa heikossa asemassa olevia on omat riskinsä. Sen myrkyllinen puoli näkyy upeasti esim. yliampuneessa #metoo noitarovioissa. Jos oikeudentaju on liian terävä ja jos siihen yhdistetään vielä, halu auttaa heikommassa osassa olevia. Tämä koktaili voi helposti ampua yli. Seuraus voi olla, että uhria(tässä tapauksessa syyttäjää) on aina pakko uskoa 100%.

 

Ironisesti oikeuskäsitteessä mennäänkin taaksepäin satoja vuosia ja hienon ja valtavan monimutkaisen länsimaisen oikeudentajun sijaan (syytön kunnes syyttömäksi todistetaan.) saakin väkijoukko aikaan lynkkaus oikeutta, missä syyllisyys oletetaan ja työpaikka menetetään pelkästä syytöksestä eli epäilystä.

 

Näin helposti oikeuskäsityksissä onkin palattu satoja vuosia taaksepäin. On palattu juuri niihin huonoihin oikeus käsityksiin, joista esi-isämme viisaasti aikoinaan luopuivat, paremman ja fiksumman systeemin keksittyään. Kannattaa muistaa, että ympäri maailmaa on vielä paljon yhteisöjä joissa väkijoukko ajaa satunnaista oikeutta sokean oikeuden sijaan. Tämä muistuttaa lähinnä keskiaikaisia noitavainoja ja harmillisesti länsimaat näyttää pikkuhiljaa seuraavan perässä. Ihan jos vaikka miettii kuinka epäreilu oikeuslaitos on kokonaisuutena miehille. (pitemmät ja todennäköisemmät tuomiot samoista rikoksista. Lähde*4

 

Konservatiivien moraali taas Haidtin mukaan perustuu toki myös noihin samoihin arvoihin mitä liberaalien mutta tämän lisäksi heillä on useita muita moraalin kulmakiviä kuten lojaalisuus arvostus ja pyhyys. Konservatiivit ja muut ihmiset oikealla arvostavat ryhmän sisäistä solidaarisuutta, auktoriteettien kunnioittamista ja mielen ja kehon suojelemista puhtaudella.

 

Liberaalillehan nuo mainitut moraalin kulmakivet esittäytyvät suoraan Xenophobiana, autoritarismina ja puritanismina. Nämä arvot saa liberaalit näkemään punaista. He ovat (ainakin omasta mielestään) tätä niin paljon parempia. lähde*5

Lähde 1: https://mobile.nytimes.com/2018/03/09/opinion/sunday/smug-liberals-conservative-trolls.html?referer=http://m.facebook.com/

 

Lähde 2: https://

 

Lähde 3: https://

 

Lähde 4: https://

 

Lähde 5: https://www.youtube.com/watch?v=uvT_ubSIoWo

VinHirvel
Perussuomalaiset Tampere

Olen 31-vuotias puhelinmyyjä joka harrastaa stand-up keikkoja, kirjoittamista ja pidän youtube blogia epäsäännöllisesti kanavalla MusaVaino . Olen 2016 kesällä vasta kiinnostunut politiikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu