Päivä, jona vasemmisto rikkoi liberalismin osa 1: Overtonin ikkuna

"In order to be able to think you need to risk being offensive." -Jordan Peterson

 

Overtonin ikkuna on politiikan tutkimuksessa käytetty käsite, joka viittaa sallittuihin keskustelunaiheisiin*1. Vasemmisto on tajunnut, että kun heillä on hallussaan kulttuuri ja instituutiot, he voivat täysin mielivaltaisesti sulkea liberalistisen projektin kannalta tärkeitä keskustelunaiheita ulos sallituista aiheista ja näin "voittaa" keskusteluja, joissa heillä on aivan älytön puolustusta kestämätön kanta kuten tuloero, (wage gap).

 

Hyvä esimerkki toiminnasta on pari päivää sitten Channel 4:sen Cathy Newmanin Jordan Peterson-haastattelu. Jordan Peterson on klassinen liberalisti, joka puolustaa tasa-arvoista yhteiskuntaa ja kaikkien meidän sananvapautta paremmin kuin yksikään radikaalifeministi.

 

Koko keskustelun ajan haastattelija käytti samaa retorista kikkaa: "So you are saying", jota seurasi hänen päästään keksimä älytön ja usein naisia halventava yleistys, jonka hän sitten hymyssä suin sulloi haastateltavan suuhun samalla kun koko vasemmistoeliitti hymisteli, kuinka taas vedetään ilkeää "natsia" turpaan.

 

Keskustelun jälkeen vasemmisto toteutti jo klassiseksi muodostuneen tempun. Tempussa syytetään, että taas kerran viatonta ja urheaa toimittaja-wymania*2 kiusaa koko Venäjän trolliarmeija. Paikalle oli ihan pakko kutsua oikein turvallisuuseksperttejä tilannetta ällistelemään. Todellisuudessa ainoan analyysin minkä itse olen aiheesta nähnyt, perustuen Jordan sai 30 kertaa niin paljon vihaa osakseen kuin itku-kiusaaja Cathy.*3

 

Mitä tästä kaikesta seuraa? Aivan varmasti seuraavan kerran, kun Jordan yrittää puhua jossain yliopistolla, tämäkin tapahtumaketju nostetaan esimerkiksi siitä, kuinka Jordan edustaa kaikenlaista vihaa ja fobiaa sekä kuinka hänet tulisi deplatformata. Oikeutus tähän on tuttu puolustus "Olen kyllä sananvapauden puolella MUTTA siihen kuuluu sananvastuu." Näin typerät liberaalit sanovat samalla kun nauravat koko matkan pankkiin ja vievät yhteiskuntaamme taas askeleen lähemmäs totalitarismia.

Vasemmisto on viisaasti tajunnut, että jos he liikuttavat Overtonin ikkunaa, heidän ei tarvitse väitellä. Ironisesti se, mitä he eivät tunnu tajuavan, on että tämä leikki tulee heille vielä erittäin kalliiksi ja uhkaa koko liberalistista projektia.

 

Tässä sarjassa käsittelen aiheita, jotka sijoittuvat reilusti Overtonin ikkunan ulkopuolelle.

Tulevissa osissa tulen käsittelemään ainakin seuraavia aiheita:

1. Idea tasa-arvosta on tuhoisa yhteiskunnalle.

2. Seksuaalivallankumous oli hirvittävä katastrofi.

3. Kulttuureja ei ole luotu tasa-arvoisiksi: jotkut kulttuurit ovat ylivertaisia toisiinsa nähden kaikissa käytännöllisissä merkityksissä.

4. Progressio on myytti ja sivilisaatiolliset syklit ovat pelin nimi.  (HUOM JORDAN PETERSON EI JAA NÄITÄ ESIMERKKI VÄITTEITÄ JOTKA MENEVÄT OVERTONIN IKKUNAN ULKOPUOLELLE. EN TIEDÄ JAANKO MINÄKÄÄN. TARKOITUS ON KUITENKIN TUKIA NIITÄ.)

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Overton_window Englanninkielinen versio on kattavampi kuin suomenkielinen versio sivusta. Lainaus on kuitenkin suomenkieliseltä sivulta.

2. Wyman on toisinajattelijoiden kehittämä pilkkanimitys, vasemmiston kehittämästä naisen sosiaalisesta konstruktiosta. Tälle sosiaaliselle konstruktiolle on tyypillistä, että nainen kuvataan uhrina paitsi silloin kuin naisen kuvaaminen tasa-arvoisena toimijana palvelee agendaa.

3. https://hequal.wordpress.com/2018/01/22/cathy-newmans-feminist-fans-sent-30-times-more-violent-sexist-abuse-to-peterson-his-supporters-than-vice-versa/

4. Cathy Newman haastattelee Jordan Petersonia: https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

25.1.2018 Väinö Hirvelä

VinHirvel
Perussuomalaiset Tampere

Olen 31-vuotias puhelinmyyjä joka harrastaa stand-up keikkoja, kirjoittamista ja pidän youtube blogia epäsäännöllisesti kanavalla MusaVaino . Olen 2016 kesällä vasta kiinnostunut politiikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu