Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Etnisyyden tuoma syytesuoja, positiivisen syrjinnän vaikutukset rikosoikeuteen

  • Saako rikoksen uhrit oikeutta myös jatkossa?
    Saako rikoksen uhrit oikeutta myös jatkossa?

Rikosoikeudellinen positiivinen syrjintä.

 

Kun kolmannesta maailmasta tulee turvapaikanhakijoita Suomeen, meidän täytyy vähän miettiä, ettei haluamamme multikulturalismi muutu multilegalismiksi. Britanniassa toimii jo monia epävirallisia Sharia oikeuksia. *1 Toisaalta kyllä suomessakin osataan. Muslimiyhteisö on ohdottanut jo kuusi vuotta sitten ministeriölle, että lakia muutettaisiin jotta sharia-tuomioistuinten perustaminen olisi mahdollista. Oikeusministeriö ampui ehdotuksen heti alas.*2

 

Kuitenkin tätäkin huolettavampana pidän kulttuurisyitä puolustuksena vakavissa rikostapauksissa. Viimeksi tällainen tapaus nähtiin Porvoossa pienen 3-vuotiaan tytön elämän päättäneellä tapaukselta minkä uutisoinnissa muistettiin painottaa,että isä oli myös pahoinpidellyt vanhempaa tytärtään kulttuuriinsa kuuluvalla tavalla. Asiasta uutisoitiin aivan kuin se olisi jokin lieventävä asianhaara.

 

Kanada ja kulttuurisyyt

 

Kanadalla on ollut jo pitkään omat ongelmansa postmodernismin ja lain kanssa. Muutosehdotus-c16 *3  erottelee sukupuolen, sukupuoli identiteetin ja sukupuolen ilmaisun erilleen. Tästä johtuu, että henkilö joka on biologisesti mies ja myös näyttää täysin mieheltä voi nostaa kohun väärän pronominin käyttämisestä ja saada toiselle kansalaiselle sakot.

 

Vielä tuoreemmin kanadalainen lakimiestenliitto vaati kaikkia jäseniään kirjoittamaan sitoumuksen arvoistaan*4 ja myös samalla myönsi olevansa rasistinen organisaatio ilmeisesti sen vuoksi, ettei sen Kanadalaisten lakimiesten suhde täysin vastaa, jotain hatusta vedettyä väestörepresentaatio mitä tulee rotuun.

 

Tällä kertaa kuitenkin haluan käsitellä tätä oikeusjuttua.

 

http://windsor.ctvnews.ca/windsor-man-sentenced-related-to-indecent-act-at-aquatic-centre-1.3679714

 

Windsorilainen mies on tuomittu vuosi sitten uimakeskuksessa tapahtuneesta tapauksesta.

 

Hassan Al Hariri myönsi syyllisyytensä viime kuussa, 2016 huhtikuussa tapahtuneesta tapauksesta.

 

Puolustusasianajaja pyysi, että 38-vuotiasta miestä, ei tuomittaisi kun vasta jos hän jatkossa tekee rikoksia. Tuomari kuitenkin näki, ettei tämä olisi yleisen edun mukaista ja tuomitsi miehen 24 kuukauden ehdolliseen. Jutussa ei ole mainintaa meneekö miehen tiedot seksuaalirikollisten tietokantaan.

 

Hassan Al Hariri myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja säädyttömään paljasteluun. Seuraava osa tarinaa on kuitenkin niin älytön,että haluan sen tähän lainata kokonaisuudessaan. "He was also seen giving a young person a consensual back massage. (Hänet nähtiin antamassa nuorelle henkilölle yhteisymmärrykseen perustuvaa selkähierontaa.)

 

Nyt on kyseessä todella kiemurtelevaa ja epätarkkaa ilmaisua. Pistää ihan miettimään, onko kyseessä taas paha cis hetero patriarkia, joka tapansa mukaan varastaa vähemmistön edustajien autonomian, eikä toisaalta kohtele heitä tasa-arvoisina ihmisinä.  Cis Hetero Patriarkia vaatii täyttä moraalista vastuuta teoista ilmeisesti vain kantaväestöltä.

 

Tässä kohtaa herätyskelloni kuitenkin soivat ja päätän tutkia tapausta tarkemmin.

 

Joten kaivellaanpas vähän mitä "nuorelle henkilölle yhteisymmärryksessä annettu selkä hieronta" oikeasti tarkoittaa. Eli kyseessä oli kaksi tapausta.  Oli tapaus yksi jossa oli masturbaatiota uimahallissa. Tapaus kaksi: Henkilö väitetysti lähestyi 15-vuotiasta nuorta miestä ja kosketteli tätä tavalla jonka viranomaiset kokivat olevan luonteeltaan seksuaalista. Täytyy puhua nuoresta miehestä eikä lapsesta, koska vaikka Kanadassa suoja ikäraja on 16-vuotta niin kyseessä ei jostain hämärästä syystä ollut lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

 

Pistää miettimään, että mitenkähän tästäkin uutisoitaisiin jos kyseessä olisi ollut 38-vuotias valkoinen mies joka seksuaalisesti hyväksikäytti mustaa tyttö lasta? Puhuttaisiinko sittenkin yhtä epätarkasti ja kierrellen?

 

Kanadassa jos teet julkisesti hävyttömän teon,(indecent act)*5 jota on todistamassa yksi tai useampi muu ihminen niin maksimi rangaistus on 6 kk - 2 vuotta. Hassan sai rangaistukseksi 0 vuotta.

 

Hassan Al Hariri on Syyrian pakolainen,joka saapui Kanadaan 3 kk ennen kuin masturboi julkisesti ja kosketteli lasta. Hassan käytti puolustuksena, että on hänellä on traumanjälkeinen stressihäiriö, hän ei pidä yhteyttä perheeseensä ja hän menetti Syyriassa pari veljeään konflikteissa.

 

Onko tämä nyt joku uusi trendi, että julkisesti saa masturboida ja kosketella lapsia jos on itsellä trauma?

 

Hänen puolustusasianajajansa argumentoi, että mitä tapahtui suihkussa ei ollut luonteeltaan seksuaalista vaan enemmänkin kulttuuri juttu. Semmoinen pieni pointti, että kun nyt on tulossa paljon kolmansista maista pakolaisia länsimaihin ja Suomeen. Meillä ei voi olla eri laki ja järjestys kulttuurien mukaan. Sitten emme enää puhu multikulturalismista vai multilegalismista.

 

Jos kulttuuri, etninen tausta tai uskonnollisesta syistä laki on eri ihmisille. Meidän täytyy jutella tästä suoraan ja avoimesti. Minua ei kiinnosta yhtään tämä meno, että samalla kuin kantaväestölle ajetaan ihan presidenttiehdokkaidenkin toimesta pienempiä puheoikeuksia niin pitäisikö tässä nyt sitten vain hymistellä kun, samaan aikaan salaa takakautta ajetaan oikeusjärjestelmää mikä ei ole oikeudenmukainen, eikä tasapuolinen.

 

Pitäisikö meidän jutella tästä julkisesti? Meidän tulisi miettiä haluammeko tämmöistä menoa välttämättä Suomeen. Ilmeisesti tätä ainakin Kanadassa tapahtuu ja kenties Ruotsissa. Me emme voi tuoda eri kulttuureista eri ihmisiä ja sitten rikkoa lakijärjestelmää kuin meikkipeliä niin, että jokainen saa omanlaisen systeemin. Semmoisen systeemin, joka ottaa huomioon kasan lieventäviä asianhaaroja, jotka ovat avoinna vain tietyille etnisyyksille tai miksei sukupuolillekin. Sitä paitsi rehellisesti en edes ymmärrä. Väitetäänkö tässä jutussa tosiaan pokalla, että Syyrian kulttuuriin kuuluu lasten seksuaalinen koskettelu? Jos näin on pitäisikö tästäkin keskustella avoimesti?

 

En tietenkään tiedä vaikuttiko kyseinen puolustus tuomarin tuomioon tai millä tavoin. Pidän silti erikoisena, että kulttuurisyyt edes tulevat esille mahdollisena puolustuksena. Niin kävi meillä Porvoossa ja niin kävi myös Kanadassa. Ikävä tuoda rotu tähän tällä tavoin mutta voin arvata, että jos valkoinen suomalainen tai kanadalainen olisi masturboinut julkisesti ja kosketellut lasta niin kulttuurisyyt eivät olisi puolustukseksi kelvanneet.

 

Tämä on ongelma, koska Syyrian turvapaikan hakija kuten Hassan nimenomaan pakenee lain toimimattomuutta länsimaihin. Joten jos emme pysty takaamaan hänelle reilua ja tasa-arvoista oikeudenkäyntiä sota traumoista riippumatta. Me petämme oikeuden ja petämme myös turvapaikanhakijan itsensä. He joutuvat yhdestä mielivaltaisesta oikeuskäytännöstä toiseen ja jos tämä meno jatkuu niin, oikeutta ja järjestystä, hän ei kohta saa enää mistään!

 

Nopean vertailun vuoksi nostan vielä toisen vähän samankaltaisen jutun Kanadasta.

Seksuaalinen hyväksikäyttö:

http://www.cbc.ca/news/canada/edmonton/west-edmonton-mall-wem-water-park-sexual-assault-1.3972344

 

Uhrit samassa ikähaarukassa mutta tyttöjä, niin nyt puhutaankin seksuaalisesta pahoinpitelystä ihan ronskisti. Ei ole vain vähän taputeltu päältä yhteisymmärryksessä tai jotain yhtä vähättelevää.

 

Uuuh. Voitteko haistaa tämän miesuhrien vähättelyn ja jopa suoranaisen piilottelun. Minä voin!

 

Tämä on varoitus koko Suomelle. Jos postmodernismin ideat, että faktat on vain osa pahaa patriarkiaa ja yhteiskunta näkymättömästi ja hajuttomasti syrjii kaikenmoisia vähemmistöjä viedään päätepysäkilleen. Sen viemisen seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Seksuaalirikollisuuden uhrit tulevat saamaan oikeutta jatkossa vain jos syytetyn väri miellyttää tuomaria. Meillä on hyvä länsimainen oikeusjärjestelmä jonka hyviin puoliin kuuluu, että se on oikeudenmukainen niin kuninkaille kuin pääministereille. Kukaan ei ole lain yläpuolella. Pyytäisin, että pidetään asia pitää jatkossakin näin. Mitä tulee sananvapauteen. Mitä tulee seksuaalirikoksiin.

 

lähteet:

 

Lähde 1:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002926845.html

 

Lähde 2:

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/460534-suomessa-satoja-sharia-lain-k...

 

Lähde 3:  

tässä on muutosehdotus c-16:

http://www.parl.ca/DocumentViewer/en/42-1/bill/C-16/royal-assent

 

Tässä Kanadan ihmisoikeusjulistus:

http://laws-lois.justice.gc.ca/PDF/H-6.pdf

 

Lähde 4:

https://www.lsuc.on.ca/EDI/

 

Lähde 5:

linkki rikoslain §173 pykälään ’’indecent acts’’

http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/C-46/page-39.html#h-59

21.11.2017 Tampere Väinö Hirvelä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Väinö Hirvelä

Kiitos. Tämä merkkaa paljon!:) Sain Hiskilta oivaa lakiopillista vinkkiä muutamaan kohtaan.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Tervetullut kirjoitus nykyisestä hulluudesta...kun suojaväri antaa mahdollisuuden kusetukseen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Että pistää vihaksi.
Väitän, että puolustus käyttää täälläkin kulttuuria alentavana asiana tapahtumissa. Jos lautamiehet edes osaksi myös saa sellaisen aatteen niin tuomiohan lievenee heti. Ihmetyttää ellei Suomessa kohta paljastu et kulttuurii tai uskontoo on oikeus käyttänyt lieventävänä asiana!

Väinö Hirvelä

Jep! Tämä postmodernismi on hankala setti. Toisaalta he jotka tämän tyyppiseen rasismiin sortuvat voivat aina moraalisesti vedota pakollisiin naistutkimuksen kursseihin yliopistossa joissa heille kerrottiin jotain "strukturaalisesta, institutionaalisesta ja systemaattisesta" syrjinnästä. Joka kätevästi sortaa heidän suosimiaan eturyhmiä ja suosii valkoista lihansyövää cis miehiä.

Mitään todistetta millekkään ei tietenkään anneta. Itse asiassa tekemässäni videoesseessä joka käsittelee akateemista vapautta ruotsissa. Heillä olisi ollut mahdollista paneutua näihin kolmeen maagiseen sanaan: "strukturaalisesta, institutionaalisesta ja systemaattisesta" Mutta paikallinen tasa-arvo pamppu just vetosi, että ei tutkita koska kyllähän kaikki nyt tietää todellisuuden tilan tms.
Pure madness!

Tää kertoo siitä samasta irtiotosta todellisuudesta:
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200547...

Jos luottaisin tasa-arvo valtuutetun elävän objektiivisessä maailmassa niin kannattasisin tätä. Silloin selviäisi, että ihan Helsingin sanomia myöten täällä maassa saa haukkua valkoisia ja miehiä. Lisäksi feministit itse tekevät paljon kumpaakin! Vihapuhesyytöksiä nostetaan lähinnä jos joku koetaan sortavan taaskin heidän omiaan viiteryhmiä.

Mutta tosi kiva varmaan elää laa laa ländissä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Samanlaisia ajatuksia tuli mieleen myös katsellessa äsken YLE 1:n ohjelmaa Docstop: Kun unelmat kuolevat, missä pyyteetöntä läheisyyttä oli tarjottu melkein aikuiselle suomineidolle. Erona se, että jälkimmäisessä tapauksessa parinvalinta oli oikeasti vapaaehtoinen eikä vain väkivalloin vastustamatta 'hyväksytty', ks.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/15/kun-unelm...

Toimituksen poiminnat