Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Laura Huhtasaaresta, Evoluutiosta, Venäjästä ja Jakamattomista Ihmisoikeuksista

  • Laura olisi hyvä valinta tasa-arvon kannalta.
    Laura olisi hyvä valinta tasa-arvon kannalta.

Osa kolme kautta kolme. 3/3

Jakamattomista ihmisoikeuksista


Kun UN: ihmisoikeuksissa listataan ,että jokaisella on oikeus työpaikkaan kuka itse asiassa on velkaa työpaikan ja kelle? Jos Suomessa on vaikkapa 5 miljoonaa työpaikkaa niin mitä, jos Afrikassa on enemmän afrikkalaisia? Siihen voisi toki koittaa saivarrella, että kun väkiluku kasvaa Suomessa niin työpaikkoja tulee lisää kun tarvitaan lisää palveluita ja tuoteita kasvaneelle populaatiolle. Siihen vastaisin, että entä kun se vapaa markkinatalous ja liberaalit arvot ei oikein pelitä Afrikassa niin miten ,ne sitten pelittäisi sen paremmin enää Suomessa? Eikö kuitenkin yhteiskunta muodostu yksilöistä ja heillä on aina joku kulttuuri jota diggailevat ja toteuttavat, vaikka kuinka ateistina taistelisimme sitä vastaan niin eikö yhteikunnassa kuitenkin vaikuta ja myös vielä konkreettisesti näy aika selvästi indiviualistiset Judeo-kristilliset juuret?
Miten niille käy?

Mihin nämä jakamattomat ihmisarvot perustuu?

Jos katotaan itse konseptien filosofista alkuperää  "natural rights" eli luontaiset oikeudet toiselta nimeltään "human rights" ihmisoikeudet  huomataan nopeasti yksi jännä pointti:

John Locke on treatise of goverment:
"1. In my First Treatise of Government I showed these four
things: (1) That Adam did not have, whether by natural right as a father or through a • positive gift from God, any such authority over his children or over the world as has been claimed."

Code Of Hammurabi:
"When Anu the Sublime, King of the Anunaki, and Bel, the lord of Heaven and earth, who decreed the fate of the land, assigned to Marduk, the over-ruling son of Ea, God of righteousness, dominion over earthly man, and made him great among the Igigi, they called Babylon by his illustrious name, made it great on earth, and founded an everlasting kingdom in it, whose foundations are laid so solidly as those of heaven and earth; then Anu and Bel called by name me, Hammurabi, the exalted prince, who feared God, to bring about the rule of righteousness in the land, to destroy the wicked and the evil-doers; so that the strong should not harm the weak; so that I should rule over the black-headed people like Shamash, and enlighten the land, to further the well-being of mankind."

Book of The Dead:
"Text: [Chapter XV.] (1) [1] A HYMN OF PRAISE TO RA WHEN HE RISETH IN THE EASTERN PART OF HEAVEN. Behold Osiris Ani the scribe who recordeth the holy offerings of all the gods, (2) who saith: "Homage to thee, O thou who hast come as Khepera,[2] Khepera, the creator of the gods. Thou risest, thou shinest, (3) making bright thy mother [Nut], crowned king of the gods."

Thomas Jefferson Declaration Of Independence:
"When in the course of human events it becomes necessary for a people to advance from that subordination in which they have hitherto remained, & to assume among the powers of the earth the equal & independant station to which the laws of nature & of nature's god entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the change.

We hold these truths to be sacred & undeniable; that all men are created equal & independant, that from that equal creation they derive rights inherent & inalienable, among which are the preservation of life, & liberty, & the pursuit of happiness;"


Ei tarvitse mennä kovinkaan syvälle teksteihin, että maininta Jumalasta tai Jumalista tulee esiiin. Jos Jumala ei luonut meitä, niin mihin nämä jakamattomat ihmisoikeudet oikein perustuvat? Miten paljon sinä olet valmis tinkimään omista ihmisoikeuksistasi tai varallisuudestasi, että voimme taata koko  maailmalle yhtäläiset ja jakamattomat ihmisoikeudet? En oikein henkilökohtaisesti jaksa uskoa, että näissä ihmisoikeuksissa on mitään yleismaailmallisuutta, vaan ne ovat lähinnä Euroopan ja liberalismin aikaansaannoksia.  Naisten, seksuaalivähemmistöjen ja monien muiden marginaaliryhmien jakamattomat ihmisoikeudet eivät todellakaan ole mitään, mitä jakaisimme läpi maapallon ja kaikkien kulttuurien.

En siis ateistina varsinaisesti tiedä, mitä nämä kovasti hehkutetut ihmisoikeudet ovat. Miten niihin pitäisi tarkalleen ottaen, maallistuneessa, monikulttuurisessa yhteiskunnassa suhtautua? Jaan kuitenkin mahdollisesti Suomen tulevan Presidentin Laura Huhtasaaren näkökannan, että ihmisoikeudet eivät ole jotain sellaista, jota kuka tahansa nihilistisissä syyllisyyden tuskissaan keittyvä ateisti voi aseistaa ja kääntää omaa valtiotaan sekä siten muita kansalaisiaan vastaan.

Haluan kuulla jonkun järkevän perustelun sille, mikä on hyväksyttävä tasapaino länsimaiselle ihmiselle taloudellisen hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien jakamattomuuden välillä? Kuinka paljon kunnioitusta on liikaa tai edes tarpeeksi? Tällä hetkellä pitäydyn kannassani, että ihmisoikeudet ovat jotain, jotka kaikella järjellä ovat olemassa vain ylpeä kansallisvaltio -konseptin sisällä. Ihmisoikeuksien itselleen lunastaminen vaatii tottelevaisuutta maata ja kansakuntaa ja siten muita kansalaisia kohtaan. Ihmisoikeudet eivät täten katso kenenkään väriä tai rotua, vaan valtion kansalaisuutta. Samoin vain valtio voi taata ihmisoikeudet kansalaisilleen.

Vaikka elämme syvässä kapitalismissa, niin emme ole patentoineet kirkon ja valtion erottelua, emme naisten tasa-arvoista asemaa, emmekä varsinkaan  kapitalismia itseään. Näiden konseptien hiomiseksi olemme käyneet useita sotia niin Euroopan sisällä kuin muillakin mantereilla. Olemme maksaneet kalliin hinnan siitä, että kuka tahansa muu valtio voi omaksua nämä toimivat ja hyvät konseptit ja alkaa rakentamaan toimivaa valtiota. Emme voi pakottaa muita kansakuntia tottelemaan näitä periaatteita. Mutta voimme lahjoittaa ne vapaaseen käyttöön, ja he jotka haluavat tällaista kivaa vapaata yhteiskuntaa kokeilla, voivat ne periaatteet omaksua. Kääntöpuolena tietenkin on, että kansakunnan syntyvyys laskee todella paljon.

Näin ollen minä äänestän tulevissa presidentin vaaleissa Laura Huhtasaarta, jos tähän tulee mahdollisuus.

-Väinö Hirvelä 25.08.2017

lähde 1: http://www.ksml.fi/kotimaa/Laura-Huhtasaari-vaatii-rajatarkastuksia-taka...
https://yle.fi/uutiset/3-8447431
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241518-suomalaiset-odott...

lähde 2: https://
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kanadalainen-psykologian-professori-vu...

Lähde 3:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/226887-laura-huhtasaari-nosti-esiin-suo...

lähde 4: https://
https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_and_legal_rights
http://www.earlymoderntexts.com/assets/pdfs/locke1689a.pdf
http://avalon.law.yale.edu/ancient/hamframe.asp
http://www.sacred-texts.com/egy/ebod/ebod13.htm
https://www.loc.gov/exhibits/declara/ruffdrft.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat