Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Laura Huhtasaaresta, Evoluutiosta, Venäjästä ja Jakamattomista Ihmisoikeuksista

  • Nykyaikana Twiitattu kissa taitaa olla monen mielestä paras ase terrorismia vastaan.
    Nykyaikana Twiitattu kissa taitaa olla monen mielestä paras ase terrorismia vastaan.

"Barbapapaari, Kerrohan nyt sitten miten presidentti liittyy näihin puukotuksiin.

Oletko muuten tietoinen Huhtasaaren mielipiteistä mm. evoluutiosta, Venäjästä tai ihmisoikeuksista, vai ovatko nämä sinulle helt okej?"

 

Vastaus osa: yksi kautta kolme. 1/3

Presidentti liittyy näihin puukotuksiin siten, että hän on ainoa ehdokas, jolla on poliittista tahtoa ottaa tapahtuneesta opiksi. Samaan aikaan muut päättäjät joko twiittailevat kissakuvia tai riitelevät siitä, onko marokkolaiseksi puukottajaksi lopulta paljastunut tekijä ulkomaalaistaustainen vai ei. Lähde: 1*

Huhtasaaren kohdalla pitää todeta, pidän karseana, että presidenttiehdokas ei usko evoluutioon. Pitää kuitenkin muistaa, että Suomessa on mielipidevapaus.  Näkemykseni kreatonismin karseudesta johtuu pitkälti siitä, että evoluutiopsykologiasta ja -biologista saadaan mielestäni parhaat perusteet kristinuskon "totuudelle". (Olen itse ateisti mutta näen raamatun tarinoissa tietyn arvon elämänohjeina ja raamatun psykologisen merkityksen jopa jonkinasteisena kommentaarina ihmisen evoluutiolle ja varsinkin yksilön vastuun evoluutiolle sitä mukaan mitä vahvempia järkeilyn ja ymmärryksen työkaluja olemme kiitos evoluution saaneet käyttöömme.)

Raamatun metatarina on, että siinä missä vanhan testamentin alussa Jumala on paljon läsnä sekä fyyseisti, että myös esim. antaa kymmenen käskyn juttele kansalle profeettojen kautta jne. Tämä Jumalan merkitys tarinassa vähenee lähestyttäessä uutta testamenttia ja samalla valokeilaan astuu enemmän individualistinen yksilön vastuu. Pyhä yksilö on juuri se primääri erottava tekijä (minun mielestäni) mikä nostaa kristinuskon parhaaksi abrahamilaisista uskonnoista. Kun tullaan uuteen testamenttiin niin sehän onkin sitten sama individuaalin kokema tarina Jeesuksesta kerrottuna vielä neljään kertaan. Eli tässä vaiheessa yksilön moraalinen vastuu on jo aika pääosassa eikä "Herra iso Herra" taivaassa vahdi enää läheskään niin kädestä pitäen ihmiskunnan kohtaloa.

Jeesus kantaa ultimaalisen vastuun, koska uhraa itsensä yhteisön hyväksi. Kanna siis vastuu itse sen sijaan, että etsit muista ryhmistä tai tekijöistä syitä omille epäonnistumisillesi ja ilman, että vaivut täyteen postmoderniin nihilismiin. Monet tuntuvat ajattelevan, että rajat auki. Entä sitten? Ymmärtävätkö rajat auki -aktivistit edes miten valtiot tai verotus toimivat? Näin äärimmilleen vietynä onko se mitenkään järkevää?

Lainatakseni Jordan Peterssonia, joka kommentoi Raamatun evoluutiokommentaaria

"Esimerkiksi kertomus syntiinlankeemuksesta Lähde 2* on Petersonin mukaan terävä metafora siitä, mitä ihmiselle tapahtui itsetietoisuuden kehityksen myötä. Ihmismieli avautui näkemään, että nykyhetken lisäksi on olemassa menneisyys ja tulevaisuus. Samalla ihmiset oppivat ymmärtämään oman haavoittuvuutensa ja kuolevaisuutensa – eikä paluuta autuaan tietämättömyyden paratiisiin enää ollut...

...Syntiinlankeemuksen myötä ihminen keksi kenties kaikkien aikojen tärkeimmän keksintönsä: uhraamisen. Petersonin mukaan uhraaminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että luopuu välittömästä hyödystä saadakseen suuremman hyödyn myöhemmin – tai kenties hyödyn saavat vasta tulevat sukupolvet. Sen sijaan, että syö kaiken ruoan nyt, säästää siitä osan pahan päivän varalle. Sen sijaan, että kuluttaa kaikki siemenet ruokaan, jättää osan kylvöä varten."

En usko hetkeäkään, että tätä keskustelua käytäisiin, jos poliittiseen virkaan hakeutuisi burkhapäinen nainen. Uskonnonvapaushan on Suomessa selvä ja meidän tulee kunnioittaa sitä, että joku muu voi ajatella että "sky daddy" ei tykkää, jos hän näkee hiukset vapaina.  Tai kenties joku muu kivikautinen absurdi islamin tapa kuten vaikka ramadanin paasto. Miten tämän voi perustella sekulaarisillasyillä? Henkilökohtaisesti minulle perinteiseen kristinuskoon nojaava mailmankatsomus ei ole pelkästään negatiivinen juttu.

Uskon, että jos olisimme nationalistisempi tai kristitympi maa, voisimme ottaa paljon enemmän maahanmuuttajia Suomeen. Tällöin voisimme ja uskaltautuisimme vaatimaan, että joko identifioidut muslimin sijaan ensisiaisesti Suomalaiseksi tai ainakin kunnioitat ennenkaikkea Kristinuskon vapautta.

Presidenttiys on monella tapaa, toisin kuin USA:ssa, aika lailla edustuksellinen tehtävä, sen sijaan, että tekisi hirvittävästi maan muuta poliittista suuntaa tekeviä päätöksiä.

-Väinö Hirvelä 25.08.2017

lähde 1: http://www.ksml.fi/kotimaa/Laura-Huhtasaari-vaatii-rajatarkastuksia-taka...
https://yle.fi/uutiset/3-8447431
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241518-suomalaiset-odott...

lähde 2: https://
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kanadalainen-psykologian-professori-vu...

Lähde 3:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/226887-laura-huhtasaari-nosti-esiin-suo...

lähde 4: https://
https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_and_legal_rights
http://www.earlymoderntexts.com/assets/pdfs/locke1689a.pdf
http://avalon.law.yale.edu/ancient/hamframe.asp
http://www.sacred-texts.com/egy/ebod/ebod13.htm
https://www.loc.gov/exhibits/declara/ruffdrft.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset