Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

The Goolag Archipelago

  • Googlea vaivaa paha vasemmisto bias.
    Googlea vaivaa paha vasemmisto bias.
  • Merkittävä tapaus länsimaiden historiassa.
    Merkittävä tapaus länsimaiden historiassa.

Vuonna 1517 Martti Luther naulasi teesinsä kirkon oveen. John T. Scopes vuonna  1925 taas päätti laittomasti alkaa opettaa evoluutioteoriaa tenneseeläisessä koulussa. Ideologioiden ja dogmien haastamisessa näissä molemmissa tapauksissa voidaan puhua vedenjakaja-taitteesta: hetkistä, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen miten ja mitä nykyään kirkoissa ja kouluissa opetetaan. Voisiko olla että James Demoren Google-muistio mullistaisi jopa yliopisto-opettamista Jenkeissä?
 

Monissa ohjelmistokehitysfirmoissa (ja yliopistokampuksilla) diversiteetistä on tullut pyhä lehmä, jota ei saa kyseenalaistaa. Vasemmistolaiseen ideologiaan kuuluu, että ihmiset ovat kaikki samanlaisia ja samanarvoisia. Tämän takia ryhmien välillä ei voi löytyä mitään mitattavia eroavaisuuksia. Kaikki representaatiopoikkeamat työvoimassa täytyy johtua piilotetusta seksismistä tai rasismista. Naisille maksetaan vähemmän palkkaa? Seksismiä. Maahanmuuttajat eivät työllisty Suomessa? Rasismia. Miten voi perustella politiikan huipulle 50/50 miehiä ja naisia edustuksen, jos miehissä ja naisissa on tilastollisia mitattavia erovaisuuksia? Ei mitenkään. Entä miten selittää yliopistopääsykokeissa, mustat ja valkoiset pärjäävät eri tavoin? Tarvitaanko kiintiöitä mihinkään?
 

James Demoren heräämisen hetki oli se kun hän sai osallistua salassa pidettyihin Googlen diversiteetti-seminaareihin, joissa hänelle kerrottiin hyvin todennäköisesti laittomista valkoisia miehiä syrjivistä palkkaamiskäytännöistä. Google harjoittaa suljettujen ovien takana rasismia ja seksismiä, mikäli valkoisten miesten syrjimistä edes sellaiseksi voi nykypäivänä laskea. lähde *1
 

James oli aina pitänyt pulmien ratkaisemisesta, joten hän lähti miettimään insinöörinä ja miehenä, miten nykyistä epäoikeudenmukaiseksi kokemaansa tilannetta voisi lähteä korjaamaan. James tunnisti kaksi ongelmaa, jotka vaivaavat Googlea ja myös pienemmissä määrin laajemmin länsimaista yhteiskuntaamme (jopa Suomessa): ensinnäkin Googleen on muodostunut ideologinen kaikukammio, jossa kuka tahansa oikeistolainen tai edes poliittisesti keskustalainen pelkää tuoda ajatuksiaan julki. Toiseksi osa, ohjelmistokehityksen sukupuoli kuilusta voidaan selittää biologisilla eroavaisuuksilla miesten ja naisten välillä.
 

Sen jälkeen kun James oli levittänyt Googlen sisäisesti 10-sivuisen muistion, (lähde *2) hänet otettiin heti yrityksen sisäiseen puhutteluun. Puhuttelussa hänelle rauhallisesti ja loogisesti sekä johdonmukaisesti käytiin läpi miksi hän on muistion esittämissä asioissa väärässä.  Hänelle avattiin miksi sillä "diversiteetillä", että mitkä sukupuolielimet tai pigmentti työntekijällä on, olisi enemmän väliä kuin ajatusten, mielipiteiden tai vaikkapa poliittisten ideologioiden diversiteetillä  (esim. oikeistolainen vs. vasemmistolainen tai konservatiivi vs. liberaali.) Hänelle myös selitettiin perusteellisesti miksi "valkoiset miehet" voivat tulla niin Afrikasta, Saksasta, Suomesta Jenkeistä kuin Japanistakin. Ja nämä samat miehet voivat puhua mitä tahansa kieltä tai edustaa mitä tahansa uskontoa mutta silti ovat yksi iso monoliitti, jota pitäisi nyt sitten syrjiä palkkauksessa, koska oma pyhä lehmä on nälkäinen ja vaatii uhrauksia.
 

Ei vainkaan: kenkäähän hänelle annettiin ja syyksi kerrottiin haitallisten stereotypioiden levittäminen.
 

Ironista tapauksesta tekee, että James oli erittäin varovainen siinä miten lähti fakkiutuneita näkemyksiä haastamaan. Hän aloittaa muistion sanoilla: "Arvostan diversiteettiä ja inkluusiota, en kiellä, että seksismiä esiintyy ja en allekirjoita stereotypioiden käyttämistä." Tämä anteeksipyytelevä aloituskaan ei ollut tarpeeksi, vaan mies potkittiin lähes samantien Googlesta.
 

Jos koskaan on kellään ollut orwellimainen työtitteli niin sen täytyy olla Googlen Daniella Brownilla, joka on Vice President of Diversity, Integrity, and Governance.

Daniella totesi, että moni varmaan on lukenut sisäisen muistion, joka käsittelee sukupuolieroja ja sitä, voiko Googlessa puhua vapaasti. Hän kuten moni Googlen työntekijöistä on sitä mieltä, että muistio vie eteenpäin vääriä olettamuksia sukupuolesta. Eikä hän aio linkittää dokumenttia tähän, koska se on näkökanta jota hän tai Google, eivät allekirjoita tai halua edistää. lähde * 3 Kyseessä saattaa olla selkeä eturistiriita, koska jo työtitteli kertoo, että ilman diversiteetin kyseenalaistamatonta palvontaa voisikin Daniella pian löytää itsensä ilman työpaikkaa.
 

Keskustelu oli käyty siinä. Tiettyjä olettamuksia on näköjään turha haastaa, kun ideologinen puolueellisuus on edennyt tarpeeksi pitkälle organisaatiossa. Mielestäni tässä on kyseessä aikakautemme merkittävin ideologinen kysymys aikana jolloin feminismi vaatii naisille tasa-arvoista edustusta yhteiskunnan johtopalleille. Jos miesten ja naisten ansiot kootaan kukin omiin pinoihinsa ja näitä summia verrataan, niin kertooko tämä edes mistään muusta kuin vapaasta valinnasta? Samasta työstä kun maksetaan sama palkka ja muu olisi laitonta. Feminismi myös vaatii, että kaikkia muita kun valkoisia miehiä tulisi kohdella silkkihansikkain.

"Kommunismi lupaa olla moraalisesti ja ekonomisesti parempi vaihtoehto kapitalismille mutta jokainen kommunistinen yhteiskunta on päätynyt ekonomiseen ja moraaliseen korruptioon. (Viimeisimpänä Venezuela, joka kuten kaikki varmasti lehdistä tiedätte ei ole sitä "aitoa" sosialismia.) Alkaa olla selvää, että länsimaissa työläiset eivät halua kaataa "kapitalistisia oppresoijiaan". (Tämä johtuu mielestäni yksinkertaisesti siitä, että marxistinen talousteoria ennustaa, että raha jakautuu yhä jyrkemmin pienenevälle ryhmälle kapitalisteja. Näin ei kuitenkaa ole Suomessa nähtävissä vaan vaikka on ihmisiä joilla on hirvittävsti rahaa niin Suomessa kuten muissa länsimaisissa kapitalistisissa demokratioissa on hyvinvoiva keskiluokka.) Marxistiset intellektuellit lukivat tämän tilanteen oikein jo 60-luvulla ja siirtyivät luokkasodankäynnistä sukupuoli- ja rotupolitiikkaan.  Marxismin ydin opressoitu ja oppressoija dynamiikka säilyi mutta tässä uudessa "kulttuuri-marxismissa" opressoija on valkoinen, hetero, cis-sukupuolinen patriarkia." Lähde* 4
 

Jos kaikki ympärillä käyttävät identiteettipolitiikka saadakseen itselleen ja ryhmälleen etua on älyllisesti epärehellistä yrittää kieltää valkoisten tai miesten identiteettipolitiikkaa. Ehdotan, että tarkastelemme mitä tiede sanoo ryhmäeroavaisuuksista ja otamme nämä huomioon yrittäessämme tavoitella tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Tai suoraan hylkäämme oman ryhmän edun jahtaamisen kokonaan. Identiteettipolitiikka ei ole järkevää ja kaikki sillä saavutettavat parannukset yhteiskunnassa olisivat saavutettavissa myös asiapolitiikalla (issuepolitics) kohtelemalla toinen toisiamme yksilöinä ja lopettamalla vasemmistolaisen utopistisen yhteiskunnan tavoittelun. Näin vältymme paljolta pahalta ja emme huomaamattamme lankea omien biaksiemme asettamaan ansaan. Muutoin olemme helposti hirveitä rasisteja ja seksistejä.

 

-Väinö Hirvelä 9.8.2017

 

Lähteet:
 

Lähde 1:  Jordan Petersonin haastattelu James Damore: https://www.youtube.com/watch?v=agU-mHFcXdw

 

Lähde 2:  https://assets.documentcloud.org/documents/3914586/Googles-Ideological-Echo-Chamber.pdf
 

Lähde 3:
"Daniella Brownin lausunnosta: " https://motherboard.vice.com/amp/en_us/article/vbv54d/google-on-anti-diversity-manifesto-employees-must-feel-safe-sharing-their-opinions?utm_medium=referral&utm_campaign=amp&utm_source=motherboard.vice.com-RelayMediaAMP

"Many of you have read an internal document shared by someone in our engineering organization, expressing views on the natural abilities and characteristics of different genders, as well as whether one can speak freely of these things at Google. And like many of you, I found that it advanced incorrect assumptions about gender. I'm not going to link to it here as it's not a viewpoint that I or this company endorses, promotes or encourages".

 

Lähde 4:

https://assets.documentcloud.org/documents/3914586/Googles-Ideological-Echo-Chamber.pdf
sivu 7 alalaita

"Communism promised to be both morally and economically superior to capitalism, but every attempt

became morally corrupt and an economic failure. As it became clear that the working class of the liberal

democracies wasn’t going to overthrow their “capitalist oppressors,” the Marxist intellectuals transitioned

from class warfare to gender and race politics. The core oppressor-oppressed dynamics remained, but

now the oppressor is the “white, straight, cis-gendered patriarchy.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat