Unscripted Maahanmuuto- sekä EU kriittisen nuoren persun mietteitä.

Timo Soini ja Mystinen Vedenpaisumus

  • Timo Soinin Blogipostaus
    Timo Soinin Blogipostaus
  • Jung oli sitä mieltä, että kaikki ihmiset elävät myyttiä. Mutta Timo Soini ei kuitenkaan ole mikään tarinan sankari.
    Jung oli sitä mieltä, että kaikki ihmiset elävät myyttiä. Mutta Timo Soini ei kuitenkaan ole mikään tarinan sankari.

http://timosoini.fi/2017/08/7671/

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/timo-soinilta-mystinen-plok...

https://demokraatti.fi/tuli-vedenpaisumus-nyt-kaikki-kelluu-soinin-mysti...

Outoa, että kun media kommentoi tätä lyhyttä blogi kirjoitusta, he eivät ottaneet puheeksi Raamattua. Soini kun tunnetusti on uskonmies ja vieläpä  katolilainen.  Tarkastelen, tässä Soinin ulostuloa kristillisestä linssistä.

Vedenpaisumus on nooan arkki viittaus. Poliittisena vertauksena nooan arkki tarina viittannee siihen että vedenpaisumus identifioi kaksi syytä tuhoon: 1. Monimutkaisilla asioilla on tapana hajota itsestään. 2. ihmisillä on tapana nopeuttaa tätä prosessia ampumalla ohi itse asetetuista maaleista. (Hillotolppa ajattelu tai kristillisemmässä kontekstissa synnin tekeminen) Hillotolppa ajattelullla viittaan että ihminen sortuu selkeään korruptioon tai jättää huimiomatta tahallaan ympäristössä olevia asioita, jotka huutavat huomiota.

 Mitä tämä konkreettisesti voisi tarkoittaa? Kun Halla-aho alkoi puolueen sisällä kerätä suosiota. Soinilla olisi ollut peiliin katsomisen paikka. Soini olisi voinut paremmin tässä kohtaa kuunnella kenttää. Hän olisi voinut ottaa kentän huolet paremmin huomioon.

 Tämä olisi vaatinut ainakin jonkinlaista muutosta siihen mihin hän henkilökohtaisesti halusi puoluetta viedä. Hän tietoisesti valitsi olla reagoimatta ympäristön selvään huutoon.

Näin hän teki "syntiä". Vedenpaisumus tuli. Vedenpaisumus hukutti raamatussa syntiset. Soinista ja muista keinottelijoista päästiin eroon. Tämä myytti löytyy kaikista kulttuureista, paitsi semmoisista, jotka ovat kehittyneet erämaassa.

Alkuperäisessä raamatun myytissä ei kyllä kellunut kun korkeintaan syntiset ankat ja kalat. Loput syntiset nooan porukkaa lukuunottamatta hukkuivat. Synnin palkka on kuolema. Runossa kelluu voi myös tarkoittaa, että asiat on "ilmassa", tulevaisus on "epäselvä". Tämä voi viitata noihin Vistbackan puheisiin, että loikkarit saattaisivat palata emopuolueeseen.
https://www.youtube.com/watch?v=6gFjB9FTN58&t=

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset